19 Şubat 2009 Perşembe

Rent a Car Nedir?

Araç kiralama, kiralık araba veya araç kiralama kuruluşu bir şirketin bu kısa sürelerle kira otomobil (birkaç saat, birkaç hafta için) bir ücret karşılığında çeşitli olduğunu. Bu kiralık dükkan bir ayrıntı formu, çok sayıda yerel şubeleri düzenlenen, öncelikle hava ve yoğun şehir alanları ve genellikle bir internet sitesini rezervasyonları sağlayan tamamlanması yakınında bulunmaktadır. Ayrıca üçüncü parti web sitelerine çevrimiçi seyahat acentaları (gibi) olan kiralama kuruluşları büyük araba teklif karşılaştırın vardır.

Araba kiralama kuruluşları öncelikle bu geçici uzanmak veya hizmetin bir arabam var insanlara hizmet eden kasaba veya sahipleri veya onarım veya sigorta tazminat bekliyor imha araçlar hasar gören dışında örnek travellers. Ve araçlar, araç kiralama acentelerinin boyutlarda çeşitli nedenle de kendine sanayi ihtiyaçlarını taşıma, Vans veya kamyon kiralama ile hizmet.

İş Modelleri

Burada arabanın iki önemli tür kiralama şirketleri bulunmaktadır. Firmalar birinci grubu (filosu) olarak bilinen ve otomobil üreticileri ile anlaşmaları bu filo tüm arabalar için olabilir kendi araba var. Şirket, bu tip bir örnek Hertz veya Europcar olacaktır.

Araç bir diğer tipi kiralama şirketi bir komisyoncu modeline faaliyet ve diğer araç kiralama şirketleri ile ticari anlaşmalar otomobil kendi filoları erişimi sağlamak gerekir.

Kiralama Koşulları

Araba kiralama olan bir markanın diğerine farklı birçok koşullara tabidir. Araç iyi durumda ve iade edilmesi gereken bir maksimum tahrik mesafe aşmamalıdır, aksi takdirde ekstra ücret giderler olabilir. Ayrıca, bazı şirketler ülkelerde bile bazı durumlarda 25 gibi yüksek bir araç sürücüsü için burada minimum yasal yaş sürücü ehliyeti tutmak için asgari yaş ayarlamak çok düşük.

Son koşullar maksimum hızı sınırı veya belirli bölgelere sürüş kullanılacak GPS teknolojisi var. Yenilenebilir yakıt araçlar belirli alanlarda kullanılabilir.

Araba kiralama şirketleri daha kolay için bir hata daha sonra araba ile bulunursa olacak bir araba, ya da ek ücret için çalmaya çalışmayın bir kişi izlemek için bir kredi kartı kullanımını gerektiren büyük çoğunluğu.

Araç Sınıflandıma

Düzgün bir sınıflandırma ve araç kolay karşılaştırma kiralama fiyatları için izin vermek için, Ortaklık Kiralık Araba Endüstri Sistemleri ve Standartları (ACRISS) olarak ACRISS Araç Sınıflandırma Kodu kodlama sistemi geliştirmiştir. Bu (manuel / otomatik) ve boyutunu, kapı sayısı, şanzıman türü anlatılmaktadır olsun araç hava-dört harf olarak kodlanmış conditioned.